joi, 28 iunie 2012

Bucurestiul- sistemul de spatii verzi si ecologia orasului

    Proiectul de fata prezinta o trecere in revista a spatiilor verzi din Bucuresti (atat o clasificare in functie de suprafetele lor a parcurilor, gradinilor si scuarurilor publice) cat si a acelor spatii care, cu toate ca nu figureaza ca fiind spatii verzi, reprezinta adevarate oaze de vegetatie. Cu toate ca pe buzele tuturor sunt aceleasi vorbe: "Bucurestiul sufera din lipsa de spatii verzi", nimeni nu pare sa fi luat in calcul vegetatia bogata din cadrul terenurilor virane, strazile foarte umbrite de arborii cu coroane mari din curtile caselor.
    Dispunem de o salba de lacuri si de paduri (ramasite ale Codriilor Vlasiei) in jurul orasului si suntem admirati pentru bogatele zone verzi din nordul capitalei, problema este "in ce masura le valorificam?".
    Vom arunca o privire retrospectiva asupra modului in care au evoluat spatiile verzi ale micului Paris de-a lungul anilor, asupra gradinilor pierdute si vom medita asupra modului cum arata si cum ar putea arata acest loc de care odinioara ciobanul Bucur s-a indragostit iremediabil.














Proiect Metodologii de proiectare in urbanism, anul IV, 2010-2011,  Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Bucuresti, Facultatea de Urbanism, sectia Proiectare si Planificare Urbana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu